Otly!Give press release

Met Otly!Give direct vanuit je spaarvarken doneren aan het goede doel.

AMSTERDAM - 19 december, 2017 - Voor veel kinderen is dit de tijd van het jaar dat de verlanglijstjes gemaakt worden en dat ze zullen moeten bedenken wat hun wensen kosten, of dat realistisch is om te vragen en wat ze het liefst willen krijgen, en wat dus bovenaan hun lijstje komt te staan. Om te zorgen dat kinderen niet alleen leren om over geld na te denken als het over cadeautjes gaat, maar dat het ook gebruikt kan worden om mensen te helpen, lanceren Otly en Whydonate samen Otly!Give.

Otly!Give is het goede doelen platform binnen het Otly ecosysteem waarop kinderen kunnen leren dat hun geld ook echt impact kan hebben op de wereld om hen heen. Op Otly!Give kunnen kinderen korte teksten, foto’s en videos bekijken om zo te leren over het goede doel en de problemen die zij op proberen te lossen.

Lior Bornshtain, Otly CEO en mede-oprichter: “We willen allemaal dat onze kinderen opgroeien tot sociale, betrokken wereldburgers die niet alleen aan zichzelf denken maar ook om zich heen leren kijken. Via Otly!Give, kan je samen met je kind praten over dingen die in de wereld om hun heen gebeurden en wat je daar samen aan zou kunnen doen”. Door een selectie aan teksten, foto’s en videos, kunnen ouders en kinderen in gesprek raken over de goede doelen op het platform.

Niels Corver van Whydonate legt uit dat “vanaf het moment dat het Otly team met hun idee kwam waren wij super enthousiast over deze samenwerking. Door middel van de app van Otly, ons uitgebreide platform en alle goede doelen die wij in ons systeem hebben, kunnen we echt een impact hebben. Er zullen dan misschien geen vermogens worden gedoneerd, maar het besef wat kinderen krijgen is van onschatbare waarde.”

Door de samenwerking met Whydonate heeft Otly een efficiënt systeem kunnen bouwen waardoor het Otly!Give platform direct live kan gaan met meerdere goede doelen. Door gebruik te maken van het Whydonate platform kan Otly er ook voor zorgen dat er via 1 systeem met een groot scala aan goede doelen gewerkt, en aan hun gedoneerd kan worden. Hiernaast kan Otly ook bouwen op de ervaring van Whydonate als het gaat om “crowd giving” campagnes die kinderen zelf kunnen lanceren, om zo geld in te kunnen zamelen voor goede doelen acties die worden georganiseerd door hun school of sportclub.

Het Otly!Give platform is te vinden in de Otly app (iOS en Android) en is beschikbaar in de app stores. Voor een uitgebreide V&A kan je terecht op onze blog.


Voor meer informatie
Contact:
Otly: Jelle Swaan // +31 (0)6 50 20 29 36 // jelle@otly.net
Whydonate: Niels Colver // +31 (0)6 50 20 29 36 // niels@whydonate.nl

Over Otly:
Otly is een Amsterdamse startup met een focus op de vroege financiële educatie door het creëren van een veilig financieel ecosysteem. Met specifieke apps voor ouders en kinderen heeft Otly de eerste stappen genomen om de eerste bankervaring voor kinderen te bouwen. Otly was opgericht in 2015 door Lior Bornshtain en Vedran Vego. Samen hebben zij meer dan 25 jaar ervaring in de FinTech industrie. Voor meer informatie: Otly.net.

Over WhyDonate:
Whydonate is een Nederlands do-good platform wat goede doelen en bedrijven met donateurs verbind. Whydonate ontwikkelt efficiënte en relevante fondsenwerving tools. Het crowdgiving platform Whydonate.nl is daar een voorbeeld van. Goede doelen en particuliere zamelen hier geld in om hun doelen te bereiken. Naast het eigen platform bouwt Whydonate white-label do-good platformen voor bedrijven. Voor meer informatie: Whydonate.nl.


Notitie voor de redactie: Met meerdere grote ontwikkelingen binnen het bedrijf verwacht Otly een aantal grote publieke aankondigingen gedurende de komende maanden. Informatie over deze ontwikkelingen zal worden bekend gemaakt wanneer dit relevant is. Wil je Otly persberichten als eerst ontvangen, of wil je meer informatie over Otly? Stuur dan een mail naar jelle@otly.net.